Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


23.04.2018

Zadnja promjena 11:01:52 AM GMT

Automatski ili ručni prijevod

Web stranica je jedan od osnovnih alata koji se koristi za promociju proizvoda, uslugu ili tvrtke. Profesionalni prijevod web stranice može značajno proširiti potencijalnu publiku tvrtke. Budući da web stranica često služi kao prva točka kontakta s klijentom, od izuzetne je važnosti da stranica točno prenosi sliku koju namjeravate predstaviti. Profesionalno prevedene web stranice mogu pomoći kako bi bili sigurni da su potencijalni kupci pronašli stranicu koju su i tražili. Postoji niz programa koji mogu automatski prevesti sadržaj vaše web stranice. Oni imaju neke prednost: prije svega, oni su obično brži i jeftiniji od profesionalnog prevođenja kao što su prevoditeljske tvrtke i sudski tumač. S druge strane, dobijete ono što plaćate: automatski prijevodi imaju tendenciju da prevode s puno gramatičkih grešaka.

Kupovina preko interneta prednosti i nedostaci

  • PDF

Zbog brojnih prednosti i pogodnosti, sve više i više ljudi slaže se kako je kupovina preko interneta dobar način da si priušte ono što zaista žele. Postoji mnogo razloga zahvaljujući kojima online trgovci mogu za sada mirno spavati. Trebate li tonere za svoj kompjuter, električne cigarete, hranu, odjeću, obuću ili bijelu tehniku jednostavno odite na internet i naručite u nekoliko klikova. Nabrojali smo Vam nekoliko razloga zašto biste trebali početi kupovati preko interneta. Kupovina preko interneta je sigurna pogotovo ako kupujete kod provjerenih internet trgovina.

Online shopping nudi vam jedinstveno i novo iskutvo, odnosno mogućnost kupovine proizvoda u bilo koje vrijeme. Ne brinite se dali je jutro, popodne ili večer, u online trgovini možete kupiti baš onda kada vi to želite. Ovakva vrsta kupovine osobito je dobra za starije i bolesne kojima odlazak u trgovinu predstavlja veliki problem.

Kupovina preko interneta prednosti i nedostaci:

Usporedba cijena i proizvoda također je velika prednost u web shopu. Nudi vam se prilika da vrlo brzo usporedite proizvode koji vas zanimaju, pročitate komentare i mišljenja drugih prije nego li se odlučite na kupovinu.

Kupovina preko interneta nikada vam neće stvarati pritisak jer ga ovdje nema. U pidžami i u svom krevetu mirno i polagano, bez gužve i galame kupujte što poželite. Diskretan shopping je upravo ono što svi volimo i priželjkujemo.

Cijene u internet trgovina često su jeftinije nego u dućanima. Razloga za to ima mnogo, od smanjenog troška skladištenja i režija pa do potrebe za puno manjim brojem radnika.

Kako postoji puno prednosti tako kupovina preko interneta ima i nekoliko mana. Jedna od njih je ta da proizvod koji kupujete ne možete fizički vidjeti, dodirnuti, isprobati niti osjetiti. Ovo je problem za one koji kupuju proizvode prvi puta, pogotovo ako nisu upoznati s njim od prije. Također treba biti oprezan jer ovdje ostavljate svoj identitet, podatke od kartica, adrese, telefon. Prije nego kupujete proizvod obratite pažnju da je trgovina provjerena, te da posjeduje sve potrebno kako bi zaštitila kupca.

Kupovina preko interneta prednosti i nedostaci

Kako pronaći i saznati moj oib putem weba ili sms-a

Od siječnja 2009. godine počeo se uvoditi OIB, danas vam je potreban pri svakoj predaji bilo kakve dokumentacije, za otvaranje računa u banci, upisa na fakultet, izdavanje pokaza i sl. Prije nego što krenete čitati dio kako pronaći i saznati moj OIB putem weba ili sms-a, bilo bi dobro da pročitate dio i o samom značenju OIB-a.

OIB ili osobni identifikacijski broj  je identifikacijska oznaka svakog hrvatskog državljanina i svake pravne osobe kojoj se sjedište nalazi u Republici Hrvatskoj. OIB je zamijenio matične brojeve fizičkih i pravnih osoba, sastoji se od 11 znamenki i jedinstven je što znači da ne postoje dvije osobe sa istim identifikacijskim brojem. Osobni identifikacijski broj je javan i ne sadrži nikakve privatne podatke, pošto je određen slučajnim odabirom.

 

Jutub, jutube, jutube prijava, registracija, kako napraviti račun za jutub, kako se prijaviti na jutub, kako dodati video na jutube, kako pobrisati video na jutubu

Jutub je najpopularniji besplatni internetski servis za pregled i postavljanje video sadržaja. Od 2006. godine Jutube je u vlasništvu Googlea.

Svojim razvojnim planom i ciljevima iz godine u godinu jutub bilježi rast i popularnost što dokazuju statistike i informacije bilježene na dnevnim, mjesečnim i godišnjim razinama.

Posječenost i pregled video materijala svakoga dana broji se u milijunima. Svojim uslugama Google je jutub pretvorio u trenutno najveći marketinški brend za promidžbu na svijetu.

 

Google Chrome Addons i Ekstenzije, Kako koristiti Google Chrome Addons

Kako upravljati Google Chrome addons aplikacijama i ekstenzijama?

 

Chrome je web preglednik nastao od strane Googla.

Kao i svaki drugi preglednik Google Chrome svakodnevno radi na ažuriranju i razvitku svojih aplikacija.

Google Chrome Addons ili ekstenzije prilagođeni su nastavci, dodaci koji se instaliraju u pregledniku te nadograđuju i dopunjuju samu aplikaciju. Oni izmjenjuju i poboljšavaju funkcionalnost web preglednika pružajući korisniku maksimalnu optimizaciju i prilagodbu na internetu.

Cilj ovoga projekta je da korisnik stvori vlastiti web preglednik koristeći Google Chrome Addons aplikacije i ekstenzije.

Kako bi ste instalirali addons za Google Chrome potrebno se prijaviti u chrome web trgovinu. Prijavu vršite putem svog gmail accounta.

Testiranje internet brzine, Provjera i Testiranje Internet Veze

Kako napraviti testiranje internet brzine?

Svima nam se barem jednom u životu dogodilo da se internet veza prekine odnosno da pukne.
Sjetite se samo koliko ste puta pokušali bezuspiješno gledati neki film, video klip na kanalima kao što su youtebe ili break.

Ako vas je ikada zanimala informacija o vašoj internet brzini i njenom testiranju pročitajte ovaj članak do kraja.

Postoji više načina na koji možete doći do točnih informacija o brzini interneta. Danas je dostupan veliki broj programa koji prate statistiku i vaše radnje na računalu te vam pružaju niz obavijesti i informacija.
Radi sigurnosti podataka i same zaštite računala od neželjenih virusa pripazite koje čete programe koristiti i instalirati.

Objasniti ćemo vam gdje se i kako može provjeriti brzina internet veze bez korištenja dodatnih programa.

Kako deinstalirati, pobrisati i maknuti Internet Explorer

Kako deinstalirati Internet Explorer?

Internet Explorer je Microsoft web preglednik koji se automatski instalira na vaše računalo prilikom instalacije windowsa.

Na internetu se može naći veliki broj web preglednika. Ovisno o navikama korisnika, svaka osoba ima svog favorita preko kojega se spaja na internet.

Ako vam Internet Explorer smeta i ne želite ga imati na svome računalu pratite postupak za deinstalaciju.

Kliknite na Start menu koji se nalazi u donjem lijevom kutu vašeg desktopa i odaberite opciju Control Panel.

 

Google Plus Registracija, Prijava na Google+ Društvenu Mrežu, Kako se prijaviti na G+

Kako bi ste napravili registraciju i prijavu na svoj Google+ account potrebno je imati gmail account.

Kao i kod svih ostalih svojih proizvoda Google omogućuje korisnicima jednostavnu prijavu u Google Plus korištenjem gmail računa.

Na društvenu mrežu G+ možete se prijaviti na 2 načina.

Kada ste kreirali svoj gmail račun otvorite početnu stranicu Googlea.

U gornjem dijelu stranice nalaze se Googlovi proizvodi i usluge poput prevoditelja, bloggera, kalendara, gmaila ... Tu je i link na društvenu mrežu G +.

Što je Google Plus, Kako Napraviti Google+ Profil, G+ Upute i Postavke

Što je Google Plus?

Google+ je društvena mreža za razmijenu i upoznavanje dostupna korisnicima u cijelom svijetu. Cilj, odnosno namjera ovoga projekta je približiti i ujediniti ljude kroz aplikacije i dijeljenje društvenog sadržaja.

Dizajn, multi jezik, laka pristupačnost mreži, korisnicima i sadržaju te snalaženje na stranici potvrđuju kvalitetu i prikazuju viziju kompanije kao što je Google.

Google+ nastao je u lipnju 2011. godine kada je puštena probna beta verzija. U periodu od 3 mjeseca svaki od korisnika imao je mogučnost slanja pozivnica putem usluge gmail svojim prijateljima i poznanicima.

Od samog početka Google+ bilježi znatan rast i zainteresiranost od strane korisnika. Rezultat toga je registracija 10 milijuna korisnika u svega 2-3 tijedna. Do službene objave i puštanja mreže online krajem rujna 2011 godine potaknut rezultatima i anketama Google je napravio nekoliko sitnih promjena na svojoj društvenoj mreži.

Uz veliku popularnost koju je stekao u Americi i Europi, Google je nastavio sa radom i razvojem aplikacija te jasnim ciljem da osvoji istok zemlje, odnosno da se probije i osvoji tržište velike Azije te uhvati korak za vodećim društvenim mrežama.

 

GMAIL

Gmail je jedan od najboljih, ako ne i najbolji pružatelj usluga otvaranja e-mail adrese, u ovom tutorijalu ćemo pokazati kako na jednostavan način se može otvoriti e-mail adresa preko Google-ovog gmaila. Danas je potrebno imati e-mail, gdje god da ostavaljate svoje podatke potrebno je u većini slučajeva priložiti mail adresu, većina prijava preko interneta funkcionira preko e-mail adrese. Za otvaranje e-mail adrese ne treba nikakvo predznanje.

više...

HOTMAIL

Hotmail je također jedan od najboljih pružatelj usluga otvaranja besplatne e-mail adrese, u ovom tutorijalu pokazati ćemo kako se na jednostavan može napraviti registracija na Hotmail e-mail adresu preko MSN live servisa Danas je potrebno imati e-mail, gdje god da ostavaljate svoje podatke potrebno je u većini slučajeva priložiti mail adresu, većina prijava preko interneta funkcionira preko e-mail adrese. Za registraciju i prijavu na Hotmail adresu ne treba nikakvo posebno predznanje jer je sama registracija vrlo jednostavna.

više...

 

YAHOO

U ovom tutorijali ćemo pokazati kako na jednostavan način možete otvoriti svoju mail adresu na Yahoo.com. Danas postoji puno besplatnih servisa za otvaranje e-mail adrese.

1. Otvorite početnu stranu od Yahooa www.yahoo.com i u lijevom izborniku odaberite link Mail.

više...

Kako prepoznati lažljivca tj. ako je lažljivac da li je i Vampir?

Postoje vrlo jedostavne tehnike, malo google-ajte i upišite "Kako prepoznati lažljivca"
Uglavom najčešći tikovi su govor tijela a dobrim slušanjem i slaganjem "kockica" i rečenice koje govori vrlo brzo ćete uočiti problem.
E sad, mislite on se sakrio iza ovoga no dobrim promatranjem ne može izbjeći taj "TIK" tako da ćete uhvatiti vrlo brzo osobu u tome.

Da li je lažljivac lopov, ne nužno no vrlo moguće da je. Možda nije lopov u doslovnom smislu riječi no svakako će uzeti ili koristiti resurse koje ne smije za svoje ciljeve.
Da li je ta osoba svjesna što radi? I da i ne, uvijek će naći neki razlog tj. LAŽ, možda čak udari na samosažaljenje a tu se otvara ponovo pandorina kutija LAŽI.

Uputstva za kompletan rad u Excel tablici za vođenje statistike

Excel je najbolji program za vođenje statistike, izračune, čak i kompletnu evidenciju cijelog poslovanja. Većina tvrtki koristi excel za izdavanje računa. Spomenut ćemo par uputa za koje sve izračune je najbolje koristiti excel tablicu. Excel kao program u sebi ima razne funkcije s ciljem uštede vremena i dobivanja točnih rezultata za pojedine izračune. Npr. Imate autoprijevozničku tvrtku i nekih 5 vozila. Želite izračunati tjednu, mjesečnu, godišnju potrošnju goriva te na kraju zbrojiti ukupno za svih 5 vozila.

Želite li vaš Word dokument konvertirati u PDF format instalirajte Cute PDF Writer

Pdf je danas jedan od najboljih formata za sve vrste dokumenata. Gotovo sve se konverira u pdf format. Ukoliko imate scanner (skener) Jedna od opcija koju vas pita prilikom skeniranja dokumenta je u koji format želite zadani dokument skenirati. Pdf je također jedna od ponuđenih opcija. Može se reći da era samog slanja dokumenata sa faksom polako završava.