Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


23.04.2018

Zadnja promjena 11:01:52 AM GMT

Programi za izradu web stranica, izrada internetskih stranica

Kada ste svladali HTML i CSS kompletno, teoriju i korištenje kodova  vrijeme je da polako počnete koristiti programe za izradu internetskih stranica. Najbolji programi za izradu web stranica su Adobe programi. Glavni Adobe programi za izradu web stranica su Fireworks, Photoshop, Flash, Dreamweaver. Programi koji su u bilo kojem pogledu najbolji i kada se dobro nauče stranice uz dobru ideju izgledaju besprijekorno. Da bi naučili koristiti Adobe programe za izradu web stranica treba puno vremena i naravno njihovom učenju nema kraja, jer brzo izlaze nove verzije koje su svaki put naprednije. Sada je trenutno na tržištu aktualna Adobe verzija CS5, ali naravno da se još uvijek koriste i prijašnje verzije. U ovom članku ćemo ukratko spomenuti svaki od četiri bitna programa, a u našim sljedećim člancima ćemo detaljno ulaziti u svaki program opisujući svaki dio njega.


Adobe Fireworks CS5

Program koji služi za obradu grafike, u njemu se obrađuje vektorska i rasterska grafika i to do sitnih detalja. U njemu možete crtati oblike, tekst, animacije i ono najbitnije kompletni izgled web stranice. Program koji će vam doći kao olovka i papir samo što ćete skiciranje izgleda web stranice raditi direktno u njemu.


Adobe Photoshop CS5

U njemu se također obrađuje grafika, program koji poznat ne samo za web dizajnere nego i za fotografe odnosno sve koji se bave fotografijom. U njemu se također mogu raditi razni oblici i naravno rad sa fotografijama, što god da ste si zamislili raditi sa fotografijom u njemu ćete to moći.


Adobe Flash CS5

Program za izradu animacija, bannera i kompletno interaktivnog sadržaja. Program koji u web svijetu donosi puno živosti i pokreta na web stranici. U njemu možete raditi sve vrste bannera i same web stranice.


Adobe Dreamweaver CS5

Program koji je direktna poveznica za web pretraživačima. On dolazi na kraju u cijeloj priči pripremanja web stranice. Kada ste pripremili kompletan materijal za izradu web stranice, od grafike pa do teksta u Dreamweaveru slažete kompletnu strukturu dok ne dobijete konačan izgled.
Sve ove programe ćemo još detaljnije opisati i svi ostali članci i tutorijali će biti većinom povezani s njima, učite ih korak po korak i svaku stvar u njima detaljno.


Adobe Dreamweaver CS4

Program koji je još uvijek uvelike aktualan na tržištu, isto dolazi na kraju priče cijelog procesa izrade. u njemu spajamo kompletno obrađeni materijal i objavljujemo ga na internetu.